Julemarked på Utstein

Siste helgen i november er det julemarked på Utstein. Sirkus Renaa, MIDSUMMER, Topp Sopp, Voll Ysteri, Sandalen gård, Bondens marked Rogaland, hilde_thomsen, Ur Nessa, Smed T. Kristiansen AS, Den lille sakte gårdsbutikken, Ilåd, Annige og Trond Olsen, LYKKELIG, Ledaal Teppeveveri, Rennesøy Juletregård/Krans&Kos, P O E S I L J E, My Moxie, Hodne Pelssau, Austrått Kaffebrenneri, Små Øyeblikk, Litlestøl og Mastra Sjøspeider er blant de du vil møte på garden disse dagene. Åpent 12.00-16.00, lørdag og søndag.

Alt vi har og alt vi er

I dag hadde vi besøk av Marinens Forpleining fra Haakonsvern i Bergen. De hadde med lærlingene sine for å lære om hvordan vi jobber med bærekraftig matproduksjon. Alltid kjekt med besøk av lærlinger, de skaper fremtiden. Nå skal de videre til andre produsenter i matregionen, og fredag skal de sette sammen et måltid ved bruk av råvarer fra stedene de har besøkt!

#altviharogaltvier #forsvaret

Norwegian Supper Club på Utstein

Tre prisvinnende kokker, tre fantastiske lokasjoner, og tre unike opplevelser som kombinerer mat, natur og arkitektur, for å skape en enestående atmosfære ikke tidligere presentert i Skandinavia. Norwegian Supper Club er et partnerskap mellom Visit Norway, Stiftelsen Norsk Gastronomi (Bocuse d'Or Norge) og noen av landets fremste kokker; Jimmy Øien fra REST., Heidi Bjerkan fra Credo restaurant og Sven Erik fra RENAA. Se filmsnutten nedenfor og Visit Norway sitt nettsted i linken her, så vil du finne alt du trenger å vite om Norwegian Supper Club.

https://youtu.be/K96MfrWiF_g

https://www.visitnorway.com/things-to-do/supper-club/

Utrolig stolt av at Sven Erik Renaa håndplukket Klostergarden på Utstein til denne eksklusive og unike opplevelsen!

Sjekk Nordic Food Live. De sendte live stream fra gardsutsalget vårt her på Utstein. Visit Norway og Bocuse d'Or Norge enviterte 12 gjester fra inn- og utland til å oppleve Michelin- og Bocuse-opplevelsen med RENAA. Det ble servert lokal mat basert på de beste råvarer. Og vinen ble kjølet i sjøvannet i sideskutdelen.

Vi fikk også gi gjestene gave fra Region Stavanger og Klostergarden da de ankom stedet. De fikk håndlaget trekasse med Apal SIder og Lysefjorden sjokolade i. Så fikk vi også gi gjestene som overnattet på historiske Utstein Kloster frokostkurver morgenen etter. En av gjestene sa det var den beste hotellfrokosten hun noensinne hadde fått. Det var litt stas, siden vi aldri har laget hotellfrokoster før.

Rethink Food - podcast med storbonden

Klostergarden produserer de beste råvarene til noen av landets ledende restauranter, sier Rethink Food i sin introduksjon til podcasten med storbonden, 11. februar 2022. De spør; Hva må til for å ha god nok kvalitet? Hva er bærekraftig matproduksjon? Hver fredag har de en live-sending på Facebook-siden hvor maten og matsystemet er temaet - og de søker å finne løsninger som gjør det lønnsomt å lage mat på en bærekraftig god måte.

Lytt til opptaket fra sendingen her.

Metanmåling av sau

Norsk Sau og Geit har et toårig prosjekt hvor de skal måle metanutslipp fra småfe, med tanke på videre avl. Mandag og tirsdag denne uka er de på Utstein for å gjøre målinger.

Ved hjelp av «Matanmåleren» på bildet håper de å finne genetikk som kan ha betydning for sauens metangassproduksjon. Prosjektet skal også se på om det er individuelle forskjeller på utslippene.

De har med et mobilt laboratorium utstyrt med ti kamre som er laget for å måle metangassutslipp. Sauene blir plassert i hvert sitt kammer så og så lenge, og hvert dyr må testes to ganger for å sikre at resultatene er best mulig og uten store feilmarginer. I målingen registreres konsentrasjon av metan, oksygen og karbondioksid.

Avlsprogrammet baserer seg på genomisk seleksjon. Derfor ser han for seg at sauebønder som driver avlsbesetninger, og som har en aktiv og bevisst avlsstrategi, vil egne seg som deltakere.

Det er metantekniker Lars Bjarne Linneflaatten og avlsforsker Jette Jakobsen i Norsk Sau og Geit som gjør målingene, som er utført i flere avlsbesetninger i regionen. Avlsprogrammet er inspirert av lignende prosjekter på New Zealand. Det blir spennende å se om det blir fart i forskningen.

Se artikkel om metanmålingen i Stavanger Aftenblad/E24 her.

Velkommen til historiske Utstein!

Øyriket Stavanger på film

Arne Hjeltnes har vært på øyhopping i Stavanger-regionen, og har besøkt blant annet de fantastiske matentusiastene på Kvitsøy, aktørene her på Utstein, skjønne Anne på Sandalen gård og flinke Kristine Enger som sanker fra naturen. Arne og teamet bak Visit Region Stavanger var også innom gardsutsalget på Utstein og fikk smake på lokale oster, kjeks og spekemat servert av gardsfruen. For ein gjev gjest å ha til gards! Sjå filmen og nettsiden bak ift hvilke unike opplevelser vi tilbyr her på Utstein her.

Velkommen til historiske Utstein!

Foto: Gunhild Vevik, RegionStavanger / Kristin Koll, Al Dente

Julemarkeder og reko-utleveringer julen 2021

Klostergarden deltar på flere julemarkeder og utleveringer ved Reko-ringen nå før jul. Vi har med oss Pinnesteik fra Utstein, samt fersk skogsgris med ribbe litt senere i desember (forhåndsreservasjon til bestilling@klostergarden.no). I tillegg har vi åpent i gardsutsalget vårt hver lørdag og søndag, og ellers kan vi åpne om du vet du vil handle. Her ser du hvor du finner oss og våre produkter:

  • Torsdag 2. desember, kl. 15.00-19.00;

    Julebyen på Tou, Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

  • Torsdag 2. desember, kl. 18.00-19.00

    Reko-ringen Stavanger/Sandnes, Grenseveien 21, 4313 Sandnes. Parkeringsplassen ved FOMO (like ved IKEA) på Forus

  • Fredag 3. desember, kl. 15.00-19.00

    Julebyen på Tou, Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

  • Lørdag 4. desember, kl. 12.00-16.00

    Gardsutsalget på Utstein, 4157 Utstein Kloster

  • Lørdag 4. desember, kl. 12.00-17.00

    Julebyen på Tou, Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

  • Lørdag 4. desember, kl. 11.00-15.00

    Bondens Marked, torget i Stavanger sentrum

  • Søndag 5. desember, kl. 12.00-16.00

    Gardsutsalget på Utstein, 4157 Utstein Kloster

  • Onsdag 8. desember, kl. 18.00-19.00

    Reko-ringen Stavanger/Sandnes, Grenseveien 21, 4313 Sandnes. Parkeringsplassen ved FOMO (like ved IKEA) på Forus

  • Torsdag 9. desember, kl. 16.00-18.00

    Juletorget i Randaberg, på torget midt i den grønne landsbyen

  • Fredag 10. desember, kl. 16.00-18.00

    Juletorget i Randaberg, på torget midt i den grønne landsbyen

  • Lørdag 11. desember, kl. 11.00-15.00

    Gardsutsalget på Utstein, 4157 Utstein Kloster

  • Lørdag 11. desember, kl. 11.00-15.00

    Juletorget i Randaberg, på torget midt i den grønne landsbyen

  • Søndag 12. desember, kl. 11.00-15.00

    Gardsutsalget på Utstein, 4157 Utstein Kloster

  • Torsdag 16. desember, kl. 18.00-19.00

    Reko-ringen Stavanger/Sandnes, Grenseveien 21, 4313 Sandnes. Parkeringsplassen ved FOMO (like ved IKEA) på Forus

Fenalår og pinnekjøtt av Klosterlam finner du også i alle Rema1000 sine butikker i Rogaland og Etne. Det er 45 stolte matprodusenter som leverer råvarene til denne julematen. Støtt de lokale bøndene!

Bor dere i andre deler av landet kan vi frakte både skogsgris og fenalår/pinnasteik, men det må planlegges litt, så setter pris på bestillinger allerede nå. Har allerede fått inn kjekke bestillinger fra både Troms, Oslo og Bergen.

Smak av historie!

Julehilsen fra oss på Utstein

Tusen, tusen takk!

Takk til alle fantastiske produsenter og samarbeidspartnere som stilte opp med flotte stands og produkter på julemarkedet på Utstein nå siste helgen i november!

Takk til Mastra Sjøspeider som laget fantastisk leir med bål, karusell og mat/drikke - imponert av dere! Takk til beste Ivar Hodnefjell som fortalte eventyr for barna. Du skaper gode minner!

Takk til fantastiske Brit Lyse, Erla Ågedottir Hodnefjell og Synne Eie som som har stått i gardsutsalget denne helgen, og til Jostein Eiane som sammen med storbonden solgte Klosterlam fenalår og andre spekeprodukter fra Klostergarden.

Takk til bondesonen inc som har starte egen mikrobedrift, det gir stor tro på kommende generasjoner, så stolt av dere!

Takk til Mastra Idrettslag som har håndtert parkeringsveiledning til trafikanter så vel for VisitUtstein, det er viktig med godt vertskap, flott dere stiller opp.

Takk til Utstein kloster og Utstein Pilegrimsgard som laget flotte konserter i forbindelse med julemarkedet.

Og ikke minst, takk til alle dere besøkende som valgte å ta turen ut til oss på Utstein! Vi er stolt og rørt over julemarkedet og julestemninga dere alle var med å skape.

Tenk det - snø i går og strålende sol i dag. Er det mulig å være mer heldig? Takknemlig, stolt og rørt!

Julemarked på Utstein

Klostergarden invitererer igjen til julemarked på Utstein med mange av våre produsenter, leverandører og samarbeidspartnere. Julemarkedet er lørdag 27/11 og søndag 28/11, kl. 12.00 til 16.00. Du vil blant annet møte disse produsentene på garden:

  • Bondens Marked: Fjord og Fjell, Alexandra Gjedrem, Veen gardsmat (kun lørdag)

  • SMED Kristiansen

  • Litlestøl

  • King Mikals Laks

  • Gydas Jordepler

  • Nortura Proff (kun lørdag)

  • Hanasand honning

  • Stavanger Ysteri

  • Poesilje

  • Svindal Gård

  • Voll Ysteri (kun lørdag)

  • Ryfylkekokken

  • Rossavik

  • Anu Allikas

  • Eigil Sørensen

  • Mastra Sjøspeiderne

  • Små Øyeblikk

  • Topp Sopp

  • Kransedilla

  • Rennesøy Juletregård med Krans&MøjeKos

  • TT Meat

  • Ur Nessa

  • Midsummer

  • Austrått Kaffebrenneri

  • Klosterlam

Disse vil ha stands og salg fra garden, alle står selv ansvarlig for salg/smittevernsregler.

Det vil selvsagt også være åpent i gardsutsalget vårt her på Utstein, lokalisert i sjøhuset like nedenfor Utstein Kloster. Her finner du unike produkter fra Utstein Gard og andre produsenter i matregionen. Perfekte julegaver for den som ønsker seg noe annerledes og spesielt. Lokal mat og drikke, samt unike håndsverksprodukter og kunst. Betaling med kort eller vipps. Parkering ved Mastrahallen, den offentlige parkeringsplassen ved kaien bortenfor Utstein Kloster Hotell, Fjøløy Fort eller parkeringsplassen like bortenfor Utstein Kloster. Du trenger ikke betale for å komme inn på julemarkedet. Utsyn til det vakre kulturlandskapet her ute får du på kjøpet.

Det vil også bli konsert i Utstein Kloster arrangert av Museum Stavanger, og Utstein Pilegrimsgard vil arrangere adventskonsert i klosterkirken. Utstein Kloster Hotell inviterer til stands på Finnasand 28/11, her vil blant annet Galleri Utstein og produsenten av Rennesøydrakten stå. De har også matservering på hotellet (husk forhåndsreservasjon). Galleri Utstein har åpent i butikken din begge dager.

Velkommen til historiske Utstein!
#visitutstein

Foto: Trond Iversen, Riksantikvaren

Reklame for øyriket Stavanger

Behind the scenes med Arne Hjeltnes og Visit Region Stavanger. Kjekt å få besøk i gardsutsalget vårt på Utstein, og ekstra kjekt at både Hjeltnes og kameratemaet likte spekematen av skogsgrisene og mangalitsagrisene våre som Nyyyt har laget for oss, ingefæreplemosten til Grønvik Gard, ostene til Voll Ysteri og Stavanger Ysteri og jærknekken til Jone Wiig og Arne Nese. Vi ser frem til filmsnutten om øyriket Stavanger og aktørene her på Utstein og Fjøløy. Her er også blant annet også Utstein Kloster og Utstein Kloster Hotell profilert, samt våre leverandør Lauvsnes Gartneri og samarbeidspartner Kristine Enger i Sankeliv.

Velkommen tilbake til Utstein skal dere være, både Hjeltnes og det hyggelige teamet bak kamera!

Velkommen til historiske Utstein!

#lam #storfe #skogsgris #klosterlam #gardsutsalget #renstillhet #kulturlandskap #fredetkulturmiljø #utstein #utsteingard #gardenvår #slektsgarden #utsteinimitt #mittutstein #klostergarden #sakteopplevelser #visitutstein #bærekraft #bærekraftigmatproduksjon #matregionen #matmanifestet #hanen Matregionen Matregion Rogaland Regionalt matmanifest for Rogaland HANEN VisitUtstein Spesialitet #regionstavanger #spesialitet

UREIST med CAP

Torsdag 14/10 og fredag 15/10 har du mulighet til å delta på en eksklusiv opplevelse her på Utstein! 

Bronsevinner i Bocuse d'Or, Europamester og Norgesmester i kokkekunst, Christian Andrè Pettersen, kommer til gards for å tilberede et #UREIST-måltid for et knippe heldige personer. 🙌🏻🥇

Tre retters middag med ureiste og kortreiste råvarer, og mulighet til å bestille alkoholfri drikke eller vinpakke til. 

Begrenset med plasser til dette unike pop-up-arrangementet. Billetter fåes ved henvendelse til oss på sms, messenger eller bestilling@klostergarden.no. 

Pris pr billett er 1450,- og inkluderer omvisning og smaksprøver. Vinpakke eller alkoholfri alternativer kommer i tillegg til pris. Det er også mulig å bestille transport med buss vis oss tur/retur Stavanger sentrum, til NOK 200,- pr prs. 

Velkommen til en enestående opplevelse i historiske omgivelser!

Lenke til bestilling 14/10: https://www.deltager.no/event/ureist141021
Lenke til bestilling 15/10: https://www.deltager.no/event/ureist151021

Elin Schanche 60 år!

Hipp hipp hurra for jubilanten på garden! Elin Schanche fyller 60 år, og vi heiser flagget på garden i dag! Elin er viktig for oss og betyr mye for garden! Elin er 10’ende generasjon som drev Utstein Gard og har et sterkt engasjement for Utstein. Elin drev garden i flere år alene før hennes Jone overtok den daglige driften av garden. I deres tid var Utstein Gard en av landets største enkeltmannsforetak innen sau, og de hadde i tillegg både gris, storfe av rasen Angus og kålrabiproduksjon. De moderniserte garden og stod for nydyrkning. Da Elin og Jone drev garden utviklet familien Klostergarden® som varemerke og startet prosess med merkevarebygging, de håndterte også fredningsprosessen for Utstein kulturmiljø. Elin har hatt og har fremdeles mange samfunnsmessige oppdrag, hun har blant annet vært fjerde varamann til Stortinget for Høyre, formannskapsrepresentant i Rennesøy og Stavanger kommune, deltatt i det regjeringsoppnevnte kulturminneutvalget, og innehatt flere styreverv innen landbruket og øvrig næringsliv. Hun er i dag daglig leder av Grønn By. Men først og fremst er hun bestemor, mor og svigermor for hele flokken vår.

Visit Region Stavanger på besøk

Takk, Visit Region Stavanger, for besøket på garden i dag! Region Stavanger jobber med markedsføring av regionen vår til norske og internasjonale målgrupper. Vi viste frem gardsutsalget på Utstein og hvordan vi jobber med bærekraftig matproduksjon i et historisk og fredet kulturmiljø. Videre fortalte vi om muligheter for matkonsepter, kajakktur i historiske omgivelser, samtalen rundt et bål og andre opplevelser vi kan tilby besøkende. Vi formidlet også de kvalitetene vi kan tilby i fellesskap blant aktørene som utgjør VisitUtstein. Velkommen tilbake ved en annen anledning!

Gladmat på tur til Ryfylke

Skjermbilde 2021-06-14 kl. 09.16.46.png

Gratulerer til Gladmat som har lansert festivalprogrammet sitt i dag! Bestemor på garden, Elin Schanche, tar i mot Gladmatbussen i regi av GuideCompaniet under årets Gladmat. Hun var tiende generasjon som drev Utstein Gard og har alltid mange gode og spennende fortellinger om livet på Utstein, slektsgarden og kan også si litt om hvordan vi jobber med bærekraftig matproduksjon her på garden. Det vil bli anledning til å besøke gardsutsalget på Utstein under oppholdet. Deretter går turen videre til Finnøy hvor det blant annet skal være Klosterlam på menyen.

Les mer og bestill billetter her.