#ungebønder

Torsdag kveld denne uken var storbonden invitert til å være innleder på en samling for unge bønder i Finnøy og Rennesøy. Det er Ryfylke Næringshage og Heidi Skifjell som står bak initiativet, med støtte fra Innovasjon Norge og kommunene.

Målet deres er å etablere faste møteplasser og etablere nettverk mellom unge som vil inn i landbruket, samt utvikle en verktøykasse/etablerermanual for unge bønder, og skape bedre informasjonskanaler og kompetansearenaer for unge som vil inn i landbruket.

AgriGründer 2012-2013 kalles prosjektet, som er en toårig satsing for nye bønder. Anders var invitert til å holde et motivasjonsforedrag og fortelle om vårt veivalg om å bli gardseiere og våre erfaringer med å ta over Utstein gard.

Vi synes det er viktig at det rekrutteres unge bønder til næringen, som kan bidra med nye måter å tenke på, masse energi og ny giv. Det vil alltid være et behov for mat og det innebærer egentlig bare at det alltid vil være behov for flinke bønder som har tro på det de driver med, som driver godt og får frem kvalitetsprodukter til forbrukerne.

Vi har lagt ut Anders sin presentasjon på vår slideshare-konto.

Screenshot fra presentasjonen som er lastet opp på vår Slideshare-konto