Spesialitetsmerket til Klostergarden!

Vi har i dag mottatt Spesialitetsmerket for lam fra Klostergarden. Det var leder i Matmerk, Nina Sundquist, som tildelte en stolt storbonde og gardsfrue utmerkelsen foran politikere, næringsliv, mat- og reiselivsbransjen på en samling NHO arrangerte på Utstein Kloster.

Vi er overmåte stolte over at juryen fremhever smaken av lam fra Klostergarden som unik. Denne utmerkelsen er et resultat av de gode råvarene hver og en av våre 46 produsenter leverer og en anerkjennelse for satsing på kvalitet. Det er også et resultat av langsiktig og målrettet arbeid med å bygge et varemerke basert på stedsopprinnelse og formidle mat med historie.

Det er Matmerk som drifter merkeordningen Spesialitet. De skriver dette om Spesialitetsmerket: “Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Spesialitet-merket viser vei til unike smaksopplevelser. Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift. Spesialitet-merket skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon. For å kunne vurderes må produktet oppfylle noen fastsatte krav. Deretter blir det bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Blir det her vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, så kan det tildeles Spesialitet.”

Produktene av lam fra Klostergarden ser du her.

(Fotograf: R. Steffensen :))

Her er nyhetssak fra Matmerk om tildelingen. Her er nyhetssak i Appetitt.

#norgetrengerbonden #matmedhistorie #lokalmat