Skogsgriser fra Utstein på en restaurant nær deg

Vi har i år for første gang fôret opp utegående gris i et av skogholtene våre her på Utstein. Det er gris av typen Noroc med Duroc far, altså samme type som vi i dag sender til Nortura for salg i dagligvarehandelen under Edelgris-merket til Gilde.

Femten slike griser har gått utendørs i et skogsareal på rundt 25 dekar her ute på Utstein siden 29. mai. Ekte skogsgriser altså! Der har de hatt fri tilførsel på kraftfôr i tillegg til at de har spist det som er i naturen der ute. Vi har også fôret dem med én til to kasser med overskuddsgrønnsaker og -frukt hver dag med få unntak, som vi har hentet i en av nærbutikkene i området. De elsker epler og vannmelon. 🙂

Grisene har vokst godt og trivdes bra. De har beveget seg i flokk og virket nysgjerrige på alt de kunne finne i skogholtet. Området har en egen liten innsjø de kunne vasse og bade i, og gode muligheter for ly i en egen hytte vi laget til dem og ellers inne i skogen hvis været var dårlig. Det har vært artig å følge utviklingen deres og se hvordan griser oppfører seg når de er i frie omgivelser.

Men alt har en ende. Grisene ble nylig sendt til slakteriet på Forus og er nå levert til restauranter og hoteller i regionen. Det blir spennende å se om fettmarmoreringen og kjøttstrukturen blir enda bedre på disse enn de som går inne.

Skogsgrisene finner du på Tango, Renaa, Ostehuset sentrum, Kronen Gaard Hotell og på restaurantene til Herlige Stavanger i disse dager. Sjekk med stedene om de er kommet på menyen, så er det bare å komme seg ut for å nyte et bedre måltid! Gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan det smaker.

Nøff said!