Politikervandring til klosteret

NHO arrangerte i dag en samling på Utstein hvor de inviterte med Stortingsrepresentanter og lokalpolitikere, næringslivsfolk og mat-/reiselivsbransjen for å gå en tur på garden og ha et samråd om mat/landbruk/reiseliv. Ja, til å gå i kloster rett og slett – i Norges eneste bevarte middelalderkloster.

Vi vandret i nydelig vær fra Utstein Kloster Hotell, gjennom Utstein Gard og til klosteret hvor det ventet mat av Charles&De, resturanten som ble startet av verdensmester i kokkekunst Charles Tjessem. Storbonden fortalte om gardens historie, utvikling og satsing, og fremhevet den sterke lenken mellom et aktivt landbruk og reiseliv/kultur.

Det kom mange nyttige og gode innspill på satsingen på naturopplevelser, matnæringa, gårdsturisme og hva regionen bør satse på fremover. NHO sentralt og Matmerk var også til stede og tildelte Klostergarden utmerkelse for unik smak for lammekjøttet som selges i butikkene som Klosterlam.

En god dag på alle måter!

IMG_0142 IMG_0145 IMG_0149 IMG_0152 IMG_0162IMG_0157 IMG_0161  IMG_0163