Matmanifestet og lokal mat fra Rogaland til ministeren

Gardsfruen deltok i landbruks- og matministerens næringsdelegasjon på Matstreif i september. Dette var et oppfølgingsmøte av delegasjonens reise til Berlin på Grüne Woche i januar 2017. Her fikk hun presentere regionalt matmanifest for Rogaland og gi noen perspektiver ift mat og drikke nasjonalt, og historien om matnasjonen Norge. Gardsfruen hadde med seg matmanifestet og Takk for maten-heftet som omtaler matsatsinga i Rogaland til møtedeltakerne.

IMG_7415 IMG_7414

I tillegg disket hun opp med tomater fra Lauvsnes Gartneri, marmelade fra Hanasand og Litlastøl, gulerøtter fra Jæren og ost fra Stavanger Ysteri som eksempler på fantastiske råvarer fra matfylket Rogaland. Og boka Matgleder i Ryfylke. Ministeren fikk også med seg et ipad-cover av ull fra egen gard.

Spennende diskusjoner, fantastiske folk, og matnyttig tema!

IMG_7417IMG_7410