Produkter

Det er rike tradisjoner for å utvikle kvalitetsmat på Klostergarden, og vi lover deg trygg og god mat bygget på generasjoner med kunnskap. I dag har vi rundt 600 sau, 30 ammekyr, 1600 slaktegris, inkludert 15-30 utegående skogsgris og 3 mangalitsagris, samt et stort kulturlandskap å holde i hevd. I tillegg har 45 flinke produsenter i nærområdet som leverer Klosterlam under vårt varemerke. Vi har nylig etablert et gardsutsalg på garden, i et sjøhus like nedenfor klosteret. Vi vil starte med utleie av båt, sykler og kajakker fra gardsutsalget. Det vil være utleiemuligheter av sjøhuset. Nettbutikk på vipps/klostergarden. Vi tar i tillegg på oss konsulentoppdrag og inkubatorvirksomhet innen strategi, forretningsutvikling og merkevareledelse. Les mer om våre produkter her.

Skogsgris
Vi selger i dag skogsgriser fra Klostergarden til de beste restaurantene i Stavanger-regionen. De siste årene har vi satt ut mellom 10 og 30 smågris som har gått ute i skogholtet på Utstein gard fra sommer til sen høst. Der har de vokst seg store og feite. Disse frittgående grisene er edelgris (noroc) av rase. Det som gjør akkurat disse grisene unike er at du kan være helt sikker på stedsopprinnelsen og at disse grisene har gått ute fritt i et skogholt på Klosterøy siden de var 10-14 uker gamle. Der vandrer de rundt i skogen og spiser bær, røtter og det de ellers finner – de har til og med egen strandlinje. I tillegg til ordinært fôr får de nær sagt hver dag også overskuddsgrønnsaker og -frukt fra en av dagligvarebutikkene lokalt. Det gjør noe med smaken på kjøttet og marmoreringen. Og det er samfunnsnyttig på samme tiden. Selges som 1/1, 1/2, 1/4 eller 1/8 gris. Vi selger hel gris delt i to, eller kasser med en kvart skogsgris. Det kan man få ribbe, bacon, koteletter, ytrefilét, diverse steiker med bein og indrefilét. Øvrige stykningsdeler må bestilles særskilt. Pris: NOK 150,- pr kg inkl mva. Skjæring og vakumeering i tillegg. Alt slaktet og skjært hos Nortura i Stavanger eller hos Nyyyt. Leveranse i august og i november/desember. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet.

lokalmat_klostergarden_img_9876

Mangalitsagris
Vi har fått noen få artige mangalitsagris på garden. Disse tre små grisene skal gå rundt i eget innhegna område i et par måneder til de er store og kraftfulle. Fettet fra ullgrisene lagres muskulært, som gir annen marmoring i kjøttet enn vi ser i andre griser. Denne rasen foretrekkes også av mange av de beste restaurantene. Vi skal teste ut kjøttet i egen foredling på garden, til én restaurant og til privatpersoner. Sluttfôres i samråd med restaurant for optimal smak. Selges som 1/1, 1/2, 1/4 eller 1/8 gris. Pris: NOK 200,- pr kg inkl mva. Skjæring og vakumeering i tillegg. Leveranse i november/desember. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet.

Limousinkjøtt
Klostergarden har lang tradisjon med storfeproduksjon. Dette har vi nå tatt opp igjen og de siste årene har vi valgt å fostre frem storfe av rasen Limousin her på garden. Limousinrasen stammer fra Frankrike og avles frem på grunn av sine unike egenskaper når det gjelder kjøttproduksjon. I henhold til Norsk Limousin viser nasjonale og internasjonale tester at kjøtt fra storfe av rasen Limousin scorer høyest på de områdene som betyr mest for et smakelig måltid. Kjøttets struktur har korte fibre og lite fett. Dette er ammekyr som går med kalv ute på beite i rundt seks måneder og så blir kalvene tatt inn for videre oppfôring på grovfôr og tilskudd. Kjøtt av rasen Limousin har fin mørhet og marmorering, som gir saftighet og god smak. Selges som 1/1, 1/2, 1/4 eller 1/8 okse, ku eller kvige. Pakkene inneholder surret steiker, filéter, bogsteik med bein, suppekjøtt av høyrygg og nakke, samt kjøttdeig. Pris: NOK 190,- pr kg inkl mva. Leveranse i juni, juli og august. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet.

lokalmat_img_1800

Dielam
Dielammene er årets ferske lam, de har hatt fri tilgang på melk (supplert med kraftfôr og høy etter hvert) fra de ble født til slakting. Går ikke ute på beite som ordinære Klosterlam. At de drikker melk til slakting skal gi et mørere og lysere kjøtt enn vanlige høstlam, samt at strukturen i kjøttet er mindre utpreget. Delikatesse som flere av restaurantene i Stavanger-regionen har fast på menyen hvert år. Selges som hele lam, eventuelt grovpartert. Pris: NOK 195 pr kg inkl mva. Skjæring og vakumeering i tillegg. Leveranse fra 17. mai til St.Hans. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet.

tango_203

Høstlam
Vi har i dag rundt 45 flinke lammeprodusenter i nærområdet som leverer lam til Klostergarden, etter strenge kvalitetskriterier for fett, kjøttfylde og størrelse. Kun lam som oppfyller disse kriteriene kommer på markedet som Klosterlam. Stykningsdeler av Klosterlam selges via Nortura hos Rema1000. Vi selger også hele lam direkte til forbruker (som helt lam eller grovpartert). Klostergarden mottok i 2016 Spesialitetsmerke for våre Klosterlam. Denne utmerkelsen er et resultat av gode råvarer hver og én av våre 46 sauebønder leverer. Det er en anerkjennelse for å satse på kvalitet, og for langsiktig og målretta arbeid med å bygge et varemerke basert på stedsopprinnelse og historie. Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Fagjuryen for Spesialitet hos Matmerk mente dette er et utrolig saftig og smaksrikt lammekjøtt med en tydelig opprinnelse og historie. Regionen nord for Stavanger i Rogaland er kjent for å levere tidlige lam av god kvalitet, fordi kystområdet har frodig beite fra tidlig vår. Lam fra Klostergarden er utvalgt etter kriterier for kjøttfylde og størrelse.  Det er kjøttfullt, mørt og saftig og skiller seg ut fra standard lammekjøtt. elges som hele lam, eventuelt grovpartert. Pris: NOK 115 pr kg inkl mva. Skjæring og vakumeering i tillegg. Leveranse fra august og ut september. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet.

1393545_751482274901400_2291864015675358729_n

Villsaulam
Villsau er av rasen gammelnorsk sau. Noen kaller dem også for steinaldersau, ursau eller utegangersau. Denne sauetypen er i henhold til Norsk Sau og Geit rester av den opprinnelige norske/europeiske landrasen. Landrasen var nesten utdødd for bare noen tiår siden, men sauebønder i Norge har drevet aktivt bevaringsarbeid, noe som har bidratt til å holde antall utegangersau på et noenlunde stabilt nivå. Her på Utstein har det vært utegangersau siden 1996, før det hadde vi spelsau på samme beiteområde. Utegangersauene er små og hornet. De har kort, pigmentholdig og finfibret bunnull med grove dyrehår og litt lenger, grovfibret dekkull. Utegangersauene har et sterkt flokkinstinkt og gode moregenskaper. Kjøttet fra utegangersauene har en særegen smak, med større preg av vilt enn vanlig norsk kvit sauerase. Kjøttet er også mer salt, noe som trolig har en sammenheng med at de beiter og har tilhold nær sjøen. Norsk Sau og Geit anslår at det er  mellom 15 000 og 20 000 utegangersøyer på landsbasis. Selges som hele lam, eventuelt grovpartert. NB! Bestillingsliste. Pris: NOK 127 pr kg inkl mva. Skjæring og vakumeering i tillegg. Leveranse fra august og ut september. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet.

villsau2

Gardsutsalget
Gardsutsalget på Utstein finner du like nedenfor Utstein Kloster. Gardsutsalget ble i 2019 nominert til EU MIes Award – en europeisk pris for samtidsarkitektur. Restaureringen av sjøhuset ble støttet av Kulturminnefondet, Riksantikvaren, Inge Steenslands Stiftelse, fylkeskommunen og tidligere Rennesøy kommune. Sjøhuset ble ferdig restaurert høsten 2017 og ble offisielt åpnet av daværende landbruks- og matminister Jon Georg Dale 28. mai 2018. Sjøhuset tilhører Klostergarden/Utstein Gard. I gardsutsalget vil du finne unike produkter fra Utstein Gard og andre produsenter i matregionen. Kjekke ting til hytte og heim. Eksempler på ting du kan få kjøpt i gardsutsalget er fenalår, pinnekjøtt, ost, såper, skinnfeller, garn, tovede produkter, puslespill, kalender, kokebøker, designputer, lys, pizzastål fra den lokale smeden, peis, særegne plakater og nummererte trykk av illustratør Hilde Thomsen, saft, marmelader og annen lokal mat og drikke. Klostergarden har signert Matmanifestet i Rogaland og er med i Bondens Marked. Betaling med kort eller vipps. Parkering ved den offentlige parkeringsplassen like bortenfor Utstein Kloster. Du trenger ikke betale for å komme inn i gardsutsalget. Utsyn til det vakre kulturlandskapet her ute får du på kjøpet. Kanskje er også lammene kommet på jordene?  Vi ønsker å starte med utleie av båt, sykler og kajakker fra gardsutsalget. Det vil også være utleiemuligheter av sjøhuset, feks til styremøter. Det faktureres for åpning av gardsutsalg utenom ordinære åpningstider.

36307367_1706796286036656_5626167786347692032_n

Velkommen til gards!