Produkter

Det er rike tradisjoner for å utvikle kvalitetsmat på Klostergarden, og vi lover deg trygg og god mat bygget på generasjoner med kunnskap. I dag har vi rundt 600 sau, 25 ammekyr, 1600 slaktegris, inkludert 15-30 utegående gris, og et stort kulturlandskap å holde i hevd. I tillegg har 45 flinke produsenter i nærområdet som leverer Klosterlam under vårt varemerke. Vi har nylig etablert et gardsutsalg på garden, i et sjøhus like nedenfor klosteret. Vi vil starte med utleie av båt, sykler og kajakker fra gardsutsalget. Det vil også være utleiemuligheter av sjøhuset. Nettbutikk på vipps/klostergarden. Vi tar i tillegg på oss konsulentoppdrag og inkubatorvirksomhet innen strategi, forretningsutvikling og merkevareledelse. Les mer om våre produkter her.

Skogsgris
Vi selger i dag skogsgriser fra Klostergarden til de beste restaurantene i Stavanger-regionen. De siste årene har vi satt ut mellom 10 og 30 smågris som har gått ute i skogholtet på Utstein gard fra sommer til sen høst. Der har de vokst seg store og feite. Disse frittgående grisene er edelgris (noroc) av rase. Det som gjør akkurat disse grisene unike er at du kan være helt sikker på stedsopprinnelsen og at disse grisene har gått ute fritt i et skogholt på Klosterøy siden de var 10-14 uker gamle. Der vandrer de rundt i skogen og spiser bær, røtter og det de ellers finner. I tillegg til ordinært fôr får de nær sagt hver dag også overskuddsgrønnsaker og -frukt fra en av dagligvarebutikkene lokalt i Rennesøy kommune. Det gjør noe med smaken på kjøttet og marmoreringen. Og det er samfunnsnyttig på samme tiden. Selges som 1/1, 1/2, 1/4 eller 1/8 gris. Pris: NOK 150,- pr kg inkl mva. Leveranse i august og i november/desember. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet, med ubrutt kjølekjede via Bring. Leveranse lokalt via Bring eller Røsslyngen.

lokalmat_klostergarden_img_9876

Limousinkjøtt
Klostergarden har lang tradisjon med storfeproduksjon. Dette har vi nå tatt opp igjen og de siste årene har vi valgt å fostre frem storfe av rasen Limousin her på garden. Limousinrasen stammer fra Frankrike og avles frem på grunn av sine unike egenskaper når det gjelder kjøttproduksjon. I henhold til Norsk Limousin viser nasjonale og internasjonale tester at kjøtt fra storfe av rasen Limousin scorer høyest på de områdene som betyr mest for et smakelig måltid. Kjøttets struktur har korte fibre og lite fett. Dette er ammekyr som går med kalv ute på beite i rundt seks måneder og så blir kalvene tatt inn for videre oppfôring på grovfôr og tilskudd. Kjøtt av rasen Limousin har fin mørhet og marmorering, som gir saftighet og god smak. Selges som 1/1, 1/2, 1/4 eller 1/8 okse eller kvige. Pris: NOK 172,5 pr kg inkl mva. Leveranse i juni, juli og august. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet, med ubrutt kjølekjede via Bring. Leveranse lokalt via Røsslyngen.

lokalmat_img_1800

Dielam
Dielammene er årets ferske lam, de har hatt fri tilgang på melk (supplert med kraftfôr og høy etter hvert) fra de ble født til slakting. Går ikke ute på beite som ordinære Klosterlam. At de drikker melk til slakting skal gi et mørere og lysere kjøtt enn vanlige høstlam, samt at strukturen i kjøttet er mindre utpreget. Delikatesse som flere av restaurantene i Stavanger-regionen har fast på menyen hvert år. Selges som hele lam, eventuelt grovpartert. Pris: NOK 172,5 pr kg inkl mva. For grovpartering NOK 7,- ekstra pr. kg. Leveranse fra 17. mai til St.Hans. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet, med ubrutt kjølekjede via Bring. Leveranse lokalt via Røsslyngen.

tango_203

Høstlam
Vi har i dag rundt 45 flinke lammeprodusenter i nærområdet som leverer lam til Klostergarden, etter strenge kvalitetskriterier for fett, kjøttfylde og størrelse. Kun lam som oppfyller disse kriteriene kommer på markedet som Klosterlam. Stykningsdeler av Klosterlam selges via Nortura hos Rema1000. Vi selger også hele lam direkte til forbruker (som helt lam eller grovpartert). Klostergarden mottok i 2016 Spesialitetsmerke for våre Klosterlam. Denne utmerkelsen er et resultat av gode råvarer hver og én av våre 46 sauebønder leverer. Det er en anerkjennelse for å satse på kvalitet, og for langsiktig og målretta arbeid med å bygge et varemerke basert på stedsopprinnelse og historie. Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Fagjuryen for Spesialitet hos Matmerk mente dette er et utrolig saftig og smaksrikt lammekjøtt med en tydelig opprinnelse og historie. Regionen nord for Stavanger i Rogaland er kjent for å levere tidlige lam av god kvalitet, fordi kystområdet har frodig beite fra tidlig vår. Lam fra Klostergarden er utvalgt etter kriterier for kjøttfylde og størrelse.  Det er kjøttfullt, mørt og saftig og skiller seg ut fra standard lammekjøtt. elges som hele lam, eventuelt grovpartert. Pris: NOK 115 pr kg inkl mva. For grovpartering NOK 7,- ekstra pr. kg. Leveranse fra august og ut september. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet, med ubrutt kjølekjede via Bring. Leveranse lokalt via Røsslyngen.

1393545_751482274901400_2291864015675358729_n

Villsaulam
Villsau er av rasen gammelnorsk sau. Noen kaller dem også for steinaldersau, ursau eller utegangersau. Denne sauetypen er i henhold til Norsk Sau og Geit rester av den opprinnelige norske/europeiske landrasen. Landrasen var nesten utdødd for bare noen tiår siden, men sauebønder i Norge har drevet aktivt bevaringsarbeid, noe som har bidratt til å holde antall utegangersau på et noenlunde stabilt nivå. Her på Utstein har det vært utegangersau siden 1996, før det hadde vi spelsau på samme beiteområde. Utegangersauene er små og hornet. De har kort, pigmentholdig og finfibret bunnull med grove dyrehår og litt lenger, grovfibret dekkull. Utegangersauene har et sterkt flokkinstinkt og gode moregenskaper. Kjøttet fra utegangersauene har en særegen smak, med større preg av vilt enn vanlig norsk kvit sauerase. Kjøttet er også mer salt, noe som trolig har en sammenheng med at de beiter og har tilhold nær sjøen. Norsk Sau og Geit anslår at det er  mellom 15 000 og 20 000 utegangersøyer på landsbasis. Selges som hele lam, eventuelt grovpartert. NB! Bestillingsliste. Pris: NOK 127 pr kg inkl mva. For grovpartering NOK 7,- ekstra pr. kg. Leveranse fra august og ut september. Eventuell frakt kommer i tillegg. Sendes over hele landet, med ubrutt kjølekjede via Bring. Leveranse lokalt via Røsslyngen.

villsau2

Gardsutsalget
Vi har nylig etablert gardsutsalg på Utstein. Gardsutsalget finner du i sjøhuset like nedenfor Utstein Kloster, som er et gammelt bygg fra rundt 1860 som er nyrenovert for næringsvirksomhet. Her kan du få tak i unike produkter fra Utstein gard og Klostergarden, samt andre produsenter. Eksempler på ting du kan få kjøpt er skinnfeller, garn, tovede produkter, kort, notatbøker, kokebøker, puter, lys, pizzastål fra den lokale smeden vår, særegne plakater av illustratør Hilde Thomsen og mye annet kjekt. Bestilling av ferskt og foredlet kjøtt fra lam, storfe og skogsgris fra Utstein kan gjøres i gardsutsalget eller via e-post. Oversikt over produktene kan du finne på vipps/klostergarden. Betaling med kort eller vipps. Parkering ved den offentlige parkeringsplassen like bortenfor Utstein Kloster. Du trenger ikke betale for å komme inn. Utsyn til det vakre kulturlandskapet her ute får du på kjøpet. Vi vil starte med utleie av båt, sykler og kajakker fra gardsutsalget. Det vil også være utleiemuligheter av sjøhuset, feks til styremøter.

36307367_1706796286036656_5626167786347692032_n

Velkommen til gards!