Klosterlam til delfinale i Det Norske Måltid

Gourmet lammeskank av Klosterlam fra området ved Utstein Kloster i Rennesøy går videre i konkurransen Det Norske Måltid, skriver Bygdebladet 05.09.15.

– Vi er stolte, sier Inger LIse Aarrestad Rettedal fornøyd.

En jury har smakt seg igjennom 150 produkter som er sendt inn til årets konkurranse, og 80 av disse går nå videre til delfinaler i Bergen, Oslo og Trondheim. Lammeskanken fra Klosts´erlam skal være med i delfinalen i Oslo vi kategorien ferskt kjøtt. De endelige vinnerne av Det Norske Måltid kåres i Stavanger i januar 2016.

Det er flest produkter fra Rogaland, Sør-Trøndelag og Hordaland med i konkurransen, med ellers er det jevn fordeling utover landet. Delfinalen i Oslo går av stabelen på Matstreif 12. september.

Tomater
I fjor fikk Hanasand Gård og Hanasand Gartneri flere produkter videre i Det Norske Måltid. Også i år er Hanasand Gartneri representert i delfinalen med smakstomatene Lemonade og Nebula.

Energimat AS fra Finnøy er i delfinalen med Superknask knekkebrød med havsalt.