Klosterlam – kun hos REMA1000

Klostergarden, Nortura og REMA1000 har nylig inngått en eksklusiv avtale om levering og salg av mellom 3500 og 4000 lam i året. Dette er en langsiktig avtale som gir deg som forbruker mulighet til å kjøpe lam fra Klostergarden i alle REMA1000 sine butikker i Rogaland og Agder fra august av. Da kan du få lammelår, lammecarré, surret lammestek og masse andre gourmetprodukter fra garder i området rundt Utstein Kloster i din lokale butikk. Altså mat med historie.

charles

Her er storbonden sammen med mesterkokken Charles Tjessem som i ettermiddag tilberedte og serverte dielam fra Utstein til kjøpmennene i hagen på Utstein Kloster.

I dag hadde vi besøk av 50 kjøpmenn i REMA1000 her på Utstein. De fikk smake på dielam fra Klostergarden tilberedt av kokkene på Utstein Kloster Hotell og mesterkokk Charles Tjessem i den vakre Klosterhagen. Og de fikk se hundrevis av sauer og lam tatt ut på beite.

lammeslepp

Her følger Eilert Schanche Gudmestad, Kai Even Klausen og Geir Gudmestad sauene og lammene ut i indre marka, mens 50 kjøpmenn følger med fra Klosterhagen.

NRK Rogaland og Aftenbladet var også med oss i dag. Her finner du opptaket som NRK gjorde (distriktssendingen 17.06.14/se 11:25). Og her er pdf av artikkelen i Stavanger Aftenblad, 19.06.14.

Screen Shot 2014-06-17 at 10.52.39 PMScreen Shot 2014-06-17 at 10.52.14 PM

Vi har 25 flinke lammeprodusenter i nærområdet som leverer lam til Klostergarden, etter strenge kvalitetskriterier. Denne avtalen ser vi på som en fantastisk mulighet til å tilby mat med historie, og vise frem de gode råvarene vi produserer her i Rennesøy kommune. Lammene du vil kunne kjøpe i butikk fra tidlig høst beiter utelukkende ute, på lettsaltet havbeite, gjennom hele beitesesongen. Dette mener vi gir en særegen smak, samtidig som du kan vite at det er lam som beiter i det unike kulturlandskapet du finner rundt klosteret og områdene rundt.

Det er flott at REMA1000 med dette viser at de vil tilby sine kunder produkter av høy kvalitet, og satser på lokal mat og mat med stedsopprinnelse. Trendene viser at forbrukere ønsker sunn og kortreist mat – mat de vet hvor kommer fra. Her kan norsk landbruk virkelig levere, og med denne avtalen kan du altså få nettopp det.