Klosterlam hedret for unik og høy kvalitet

– Norge har lam i verdensklasse, og Klosterlam er lammekjøtt i toppsjiktet av den verdensklassen, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk, da hun overrakte diplom og bevis til Klostergarden mandag 5. september på Mosterøy i Rogaland. Dette skriver Matmerk på sine nettsider.

“Stor stas og veldig gjevt at juryen fremhever smaken av lam fra Klostergården som unik. Denne utmerkelsen er et resultat av gode råvarer hver og én av våre 46 sauebønder leverer. Det er en anerkjennelse for å satse på kvalitet, og for langsiktig og målretta arbeid med å bygge et varemerke basert på stedsopprinnelse og historie”, sier Anders og Inger Lise Rettedal fra Klostergarden.

Imponerte fagjuryen
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.

Fagjuryen mente dette er et utrolig saftig og smaksrikt lammekjøtt med en tydelig opprinnelse og historie. Regionen nord for Stavanger i Rogaland er kjent for å levere tidlige lam av god kvalitet, fordi kystområdet har frodig beite fra tidlig vår. Lam fra Klostergarden er utvalgt etter kriterier for kjøttfylde og størrelse.  Det er kjøttfullt, mørt og saftig og skiller seg ut fra standard lammekjøtt.

Kvalitetslam fra hele landet
Jeg gleder meg alltid til høstens lammesesong, og i år gleder jeg meg ekstra mye. Det kommer stadig flere leverandører av kvalitetslam, som dyrker fram opprinnelse og kvalitet. Det at vi kan få lam av unik og høy kvalitet med tydelig opprinnelse helt fra sør til nord i landet er flott. Her er det bare å utfordre sin lokale butikk til å ta inn Klosterlam eller noen av de andre Spesialitet-merkede lammeproduktene. Spis mer lam, rett og slett”, avslutter Nina Sundqvist.

(Foto: Matmerk)

Nyheten er også omtalt i Dagligvarehandelen og på Hanen sine nettsider:

screen-shot-2016-09-08-at-10-20-02