Klosterkokkene

Klostergarden sponser en kokkekonkurranse for ungdom på Finnøy og Rennesøy kalt “Ungt måltid”. Ungt Måltid er et initiativ fra Ryfylke Næringshage, Etablererverkstedet i Rennesøy, Ungt Entreprenørskap i Rogaland og Gladmat-festivalen. Denne lokale kokkekampen skal lære ungdom å bli glad i å lage mat og bli bevisst på bruk av lokale råvarer. Unge i alderen fjorten til atten år kan være med å konkurrere.

Finalen skal være på hovedscenen under årets Gladmat-festival lørdag 27. juli og kampen står mellom “Klosterkokkene”, “Bjørnebærpikene”, “Extreme fishers” og “Smaksløkene”.

Klosterkokkene er gutter fra nærområdet her; Andreas Nærbø, Endre Finnesand og Jarle Grand. To av dem har faktisk vært med å hjelpe til her på garden under årets lamming. De skal diske opp med lammelår fra Klostergarden, grønnsaker og krydder fra Hanasand Gardsutsalg og poteter fra garden til Hausken på Mosterøy i finalen på lørdag.

klosterkokkene

Vi har tatt oss den frihet til å bruke bilde fra artikkel i Bygdebladet om Klosterkokkene. Her er Jarle Gard og Endre Finnesand i aksjon. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Juryen består av ordførerne i Finnøy og Rennesøy kommune, fylkesordfører Janne Johnsen, ryfylkekokken Frode Selvaag og en representant fra Gladmat.

Vi er spent på om det blir Klosterkokkene og lam fra Klostergarden som går av med seieren, og ønsker gutta lykke til!