Heldiggriser

Da har skogsgrisene forlatt skogholtet her ute på Utstein. Snart er det mange heldiggriser rundt i landet som får juleribbe, koteletter og andre godsaker hjem i en kasse fra Klostergarden. Dette er mat med historie, sirlig skrevet i brev festet på pakkene.

Vi har hatt ordinær slaktegrisproduksjon her på garden i en årrekke. De siste to årene har vi også satt ut noen ekstra smågris som har gått ute i skogholtet på Utstein gard fra sommer til sen høst. Der har de vokst seg store og feite.

Disse skogsgrisene fra Klostergarden selger vi i dag til de beste restaurantene i Stavanger-regionen. I høst har vi også solgt direkte til kjøpere som vil ha – og det manglet ikke på interesse!

Disse frittgående grisene er edelgris (noroc) av rase. Det som gjør akkurat disse grisene unike er at du kan være helt sikker på stedsopprinnelsen og at disse grisene har gått ute fritt i et skogholt på Klosterøy siden de var 10-12 uker gamle. Der vandrer de rundt tjernet og spiser bær, røtter og det de ellers finner i skogen. I tillegg til ordinært fôr får de nær sagt hver dag også overskuddsgrønnsaker og -frukt fra en av dagligvarebutikkene lokalt i Rennesøy kommune. Det gjør noe med smaken på kjøttet og marmoreringen. Og det er samfunnsnyttig på samme tiden.

Neste år blir det branded boxes. Vil du sette deg opp på liste allerede, er det bare å sende en melding til oss på post@klostergarden.no. Nøff said!