Heder til Klostergarden

Klostergarden på Mosterøy fikk denne uka Spesialitet-merket for produktet Klosterlam, skriver Bygdebladet 08.09.16.

Her er artikkelen i sin helhet:

– Norge har lam i verdensklasse, og Klosterlam er lammekjøtt i toppsjiktet av den verdensklassen. Med unik smak, lokal opprinnelse og et fantastisk produkt kvalifiserer man seg til å få Spesialitet-merket, sa Nina Sundquist da hun overtakte diplom og bevis til Klostergarden på Mosterøy mandag.

Sundquist er administrerende direktør i Matmerk, som er en uavhengig stiftelse med formål å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon.

– Veldig kjekt å få en slik anerkjennelse blant mange andre kvalifiserte produsenter. Dette viser at lammene som produseres her i kommunen holder thøy kvalitet, sier Anders Schanche Rettedal til Bygdebladet.

– Betyr en slik utmerkelse noe?
– Det er ikke så lett å si, men det er viktig å få kvalitetsstempel på kjøttet vårt, som igjen kan føre til en markedsføring av det. Det ble gjort en test opp mot annet lammekjøtt, og dette viser at vi utgjør en forskjell i Finnøy og Rennesøy, svarer storbonden på Utstein.

(Foto: Anders Schanche Rettedal og Inger Lise Aarrestad Rettedal fikk anerkjennelsen av Matmerk-direktør Nina Sundquist mandag denne uka.)