Gris inn og gris ut

Årets frittgående utegris kom til gards i slutten av april, og ble raskt plassert ute i et av skogholtene våre. Der vandrer de fritt rundt og roter og koser seg i skog, søle og kratt. De får tilgang til kraftfôr og spiser ellers det de finner i skogen. Til sluttfôring skal vi gi dem grønnsaker som sist.

Vi fikk meget gode tilbakemeldinger fra kokkene på Stavangers beste og kjekkeste restauranter i fjor. Også i år har skogsgrisene fra Klostergarden fått stor interesse og flere topp restauranter i regionen har sikret seg en eller flere griser til høsten. Interessen er større enn antall gris, så vi vurderer nå å sette ut enda flere.

Grisene har god ly av selve skogen og har også ei egen hytte å ligge i. Ikke minst har de et eget tjern som de kan drikke av og bade i. Fantastisk kjekt å se dem rusle og grynte rundt der ute i fred og ro. For oss ser det ut som om de har det grisefint!

IMG_6052