Gardsutsalg ved klosteret

Vi har med støtte fra Innovasjon Norge jobbet det siste året med utvikling av gardsutsalg her ved Utstein Kloster. Vi ser at det er et stort markedspotensiale for å kunne fremme lokale produkter til turister og besøkende som tar turen ut hit til garden og klosteret.

Planene er nå klare og vi håper å kunne starte restaureringsarbeid i høst/vår, slik at vi kan ha fysisk gardsutsalg oppe og stå i løpet av neste sommer i det gamle sjøhuset vårt som ligger nedenfor selve klosteret. Vi vurderer også å etablere en netthandelsløsning.

I gardsutsalget ønsker vi å selge biprodukter fra egen gard, samt matrelaterte og andre produkter fra omkringliggene garder og regionale lokalmatprodusenter. Vi har allerede innledet dialog med samarbeidspartnere og ser frem til fortsettelsen. Eksempler på ting du kan få kjøpt er skinnfeller, garn, ullprodukter, matbøker, syltetøy, honning, is, lys og selvsagt noen fenalår.