Fra nese til hale

I dag skal kokker og lærlinger fra Herlige Stavanger samles på kjøkkenet på Godalen videregående skole for å skjære opp skogsgrisene og lage ulike produkter av dem til restaurantene sine.

Herlige Stavanger er opptatt av å ta i bruk hele dyret, fra nese til hale. De ønsker også å utfordre seg selv ved å tenke mer helhetlig og ta i bruk deler som dessverre ikke brukes nok i dag. De sier at det for dem er viktig å vise respekt for hele råvaren og ikke la noe gå til spille.

Når de nå har fått levert ti hele skogsgriser så gjør de noe med nettopp det. De samler kokkene fra flere av restaurantene sine i de nedlagte kjøttfaglokalene på Godalen for å skjære ned dyrene og tillage ulike produkter. Her har de tilgang på plass og godt utstyr for å lage bacon, pølser, terriner, sylter, spekemat for å nevne noe. Disse fantastiske produktene basert på skogsgrisene fra Utstein kan de finne på restaurantene deres i nærmeste fremtid. Fra nese til hale.
12107774_879912312058395_800506678578066016_nGodalen

(Grisene i bildet fra kjøla har feilaktig retur-merke på seg, de er ekspedert som nisjesalg fra slakteri.)