Det norske måltid

‘Det norske måltid’ er i følge initiativtakerne laget for å “synliggjøre lokale og regionale råvarer, og derigjennom styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon”. Gjennom å introdusere norske spesialiteter, retter, råvarer og mat med historie sørger ‘Det norske måltid’ for å fremheve god norsk mat til folket. Dette gjøres gjennom TV-sendinger med (selveste :)) Arne Hjeltnes og Heine Totland.

IMG_7980

Smakspanelet er Simen Staalnacke fra Moods of Norway, musiker Hanne Sørvåg og musikalartist Heidi Gjermundsen Broch. Pluss Arne Hjeltnes.

I går ble finalen sendt på TV2. Opptakene ble gjort hos vår gode nabo Utstein Kloster tidligere i høst. Her var noen av landets beste kokker, TV-kjendiser, sangstjerner og moteløver for å smake, se og sanse norske retter fra ulike deler av landet. Kokken som presenterte matretter fra Nord-Norge gikk av med seieren, men her er alle gastronomiske stjerner.

IMG_7974

Dommere er Wenche Andersen, Lars Lian og Charlotte Omsted Mohn.

Og vi ble jo ekstra glade da vi så at lam fra Klostergarden ble presentert som en av rettene i menyen som gav en smaksopplevelse av Vestlandet. Da ble vi både overrasket og veldig stolte! Dommerne skrøt av lammet fra Klostergarden som vi produserer her på garden. Det var stor stas!