Dansk syn på vår virkelighet

For et par uker siden hadde vi besøk av redaktøren i det danske magasinet “Får” her på garden, Povl Nørgaard. Magasinet er tilsvarende det norske “Sau og Geit”.

I Danmark er det cirka 100 000 sau fordelt på rundt 30 raser, blant annet Texel og Merino. De finnes både i store produksjonsbesetninger med over 1000 sau og mindre besetninger. Brukes primært til kjøttproduksjon. Til sammenligning er det 1,1 millioner vinterfôra sau i Norge fordelt på rundt 20 raser hvor norsk kvit sau (NKS) er mest utbredt. Så Norge er nok et land danskene ser til når det gjelder sauehold.

Storbonden og fruen blir intervjuet av det danse magasinet Får – i arbeidsklær sjølsagt.

Povl ville vite hvordan vi driver garden og jobber med innovasjon og branding. Vi viste ham rundt og fortalte fakta om garden, historien som er knyttet til stedet vi driver og hvordan vi tenker i forhold til merkevarebygging og dyrehold.

Nå er magasinet kommet ut, her kan du lese pdf’en.

Artikkel om Klostergarden i det danske magasinet Får. Det er sauebøndene i Danmark som ‘får’ magasinet i posten i disse dager.

Ha en god lørdagsmorgen!