Årets unge bonde

Storbonden er av flere nominert til “Årets unge bonde” i år og har nå gått videre til finalen! Det er en stor ære. Gjevt å bli nominert og gjevt å komme videre til finalerunden.

Nå kan du stemme Anders helt til topps ved å gi din stemme i denne lenken her!

Her er lenke til å stemme som funker fra mobil: http://j.mp/1b2dwHw

Anders har en master i finans fra Copenhagen Business School, men byttet ut livet som investeringsanalytiker i finansbransjen med bondelivet. Han tok over Utstein Gard i en alder av 30 og har ikke angret én dag på det, selv om det kan være utfordrende å drive en fredet gard med 1500 gris, 670 vinterfôra sau og en sterk historie. Han er genuint opptatt av å påvirke næringen, beslutningstakere og andre unge til å velge bondeyrket og være stolt av det. Selv jobber han 100 % som heltidsbonde og matprodusent. Arbeidet med merkevarebygging har blitt intensivert etter at Anders tok over garden. Utstein Gard selger produkter under varemerket Klostergarden i samarbeid med Nortura og ulike butikkjeder.

Årets unge bonde er en kåring som arrangeres av Felleskjøpet Agri, Norges Bygdeungdomslag og McDonalds. De jakter på unge bønder som inspirerer andre til å velge en karriere innen landbruket. Kåringen skal øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat. Den er en del av rekrutteringskampanjen Grønn Utdanning som har pågått siden våren 2010. Årets unge bonde skal være matprodusent, under 35 år og et sunt forbilde.

Hele to hundre unge bønder over hele landet har vært med i kåringen, og tyve av dem har nå altså gått videre til finalerunden. Her kan du lese mer om de andre flinke kandidatene.

20130916-102212.jpg

Storbonden i grisehuset under opptak med Nortura for kampanjen nygris.no. Her på Klostergarden har vi rundt 1500 slaktegris i året og 670 vinterfôra sau, noe som resulterer i godt over 1000 lam i salg årlig.

Du kan stemme frem til 30. oktober. Da vil de fem unge bøndene med flest stemmer vurderes av en egen fagjury. Musiker og melkebonde Aasmund Nordstoga, rektor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) Mari Tveit, TV-kokk Lise Finckenhagen, og fjorårets vinner Per Magnus Værdal sitter i denne juryen. Vinneren blir kåret på landbruksmessa på Lillestrøm 9. november.

Vi er spent – og stolt!